sâmbătă, 13 septembrie 2008

Școala de vară AMN, PL, PLDM: ecouri și subtilități

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc un eveniment destul de interesant și totuși mult prea puțin luat în seamă. Ieri am aflat din câteva surse că tinerii creștin-democrați vor colabora cu nu știu care tineri din Belarus, în același timp în care despre o școală de vară la care au participat tineri membri ai AMN, PL și PLDM nu s-a auzit mai nimic.
Păcat. Au fost 3 zile de luat în seamă. S-au făcut și declarații interesante. Mai mult decât interesant de analizat a fost comportamentul participanților. Prima seară a început cu o stare de ”crispare”, iar aceasta, intrându-și în drepturi, a fost prezentă până la sfârșit. Este ciudat și interesant în același timp faptul că aceasta a început în prima noapte, atunci când participanților li s-au alăturat niște ”personalități” dornice de a se afirma prin cinismul lor. Le-a reușit. S-au afirmat. Vai, da oare știți care e următorul număr al cărții lui Roșca? Vai, cum, nu știți? Hi, nu ați citit fluxul de vineri (nu au citit, că ei făcuseră ore întreaga zi...). E povestea gogoașei. Hi, hi... De la babă am fugit, de la moșneag am fugit, și de la voi am să fug... Hi hi... (Îmi pare rău că nu era Roșca acolo, era să facă imediat alianță cu cei pe care i-a numit dinozauri ai regimului sovietic . Cum oare să rateze asemenea...?). Este de remarcat că aceiași tartori au avut cei mai mulți reprezentanți. Totuși, chiar dacă au fost invitați 17, nu prea s-au văzut vreodată mai mult de 8 în sală. Probabil se rânduiau, mult prea sufocantă fiind munca pentru ei.
Cele mai liberale fete dintre toate câte erau acolo, se vroiau mari cuceritoare. Făceau ca pe timpuri: deschideau fereastra și așteptau flăcăii. Săracele fete, probabil stresate de presiuni, s-au simțit în sfârșit libere și au vrut să se destindă. Primarul, chiar dacă era fără vreo rudă alături, a părut cel mai frustrat. Probabil o cauză a mai fost și faptul că l-au dezamăgit propriile colege liberale, întrerupându-l din discurs de înfometate ce erau. O acțiune a acestuia m-a pus pe gânduri. S-a apropiat de masa unde stăteau tinerii membri ai PLDM să-i întrebe de ce au aderat la această formațiune și dacă știu ei oare câți bani are liderul lor. Gangsterițele au sărit pe el (cu întrebări), iar edilul a și uitat de prima întrebare, justificându-se pentru acțiunile făcute la primărie. O fi fost supărat pentru că nu l-a luat moșul la mare…

Dincolo de frustrări și răutăți subtile, au fost trei zile memorabile. Nu cred că cineva dintre participanți le va uita degrabă.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Am fost si eu prezenta.Cam asa se intimpla deseori, deoarece la seminare de obicei din partea unor formatiuni politice participa unii si aceeasi oameni.

Victor L. Ciobanu spunea...

Hm, şi mie mi-i interesant cîţi bani are Filat.. Of, curiozitatea asta:D

Anonim spunea...

ce are Filat cu scoala de vara?

Alexandru Cozer spunea...

Filat si-a facut publica averea, Victor!

Anonim spunea...

Salut,
Iata cateva poze care corespund conceptiei tale!Sper sa-ti placa!

Din pacate nu ti le pot afisa! :(

Daca doresti sa le vezi, nu ai decat sa-mi scrii pe blocckk1@gmail.com

Anonim spunea...

mai scrie articole noi, femeie sau barbat...