miercuri, 24 septembrie 2008

”Întorsăturile” lui Mocanu

Cu ceva timp în urmă, Segiu Mocanu apăruse pe arena politică. Ex-consilier prezidențial, a venit cu un plan de reglementare a conflictului transnistrean, iar apoi și-a creat partid politic.
La 20 septembrie îi sunt arestați feciorii, iar luni, 22 septembrie, toată presa ”vorbea” de acest eveniment. Interesant este că duminică, în timp ce aștepta la izolatorul de detenție din „Tighina 5” să le dea copiilor îmbrăcăminte și mâncare, acesta a reușit și să scrie un articol despre cel pe care-l crede victima propriilor orgolii și cel care îl deranjează probabil cu ceva. Nu s-a eschivat, în același articol, să îl laude pe alt personaj ”eminamente” politic, Iurie Roșca. Să înțeleg că, îl durea într-atât de mult că îi erau copiii închiși, încât de supărare, evident, și-a amintit de toate durerile? Cert este că acest articol este continuare a altor două, scrise chiar de Roșca, în Flux.
După ce luni a declarat că e gata să se lase de politică, doar pentru a-și salva feciorii, ieri, când unul dintre aceștia a fost eliberat, același Mocanu a declarat că o să lupte cu ”sistemul de bandiți cu epoleți”, deci să înțelegem că nu se mai lasă de politică? Sau poate că unii, de dragul afirmării în politică, sunt gata să își sacrifice copiii?
La 27 iunie, două sute de oameni din Cornești, Ungheni, au fost intimidați pentru că au aderat la ”Acțiunea populară”. După câteva zile nu s-a mai auzit nimic de aceste persecuții. Cum oare persecuțiile s-au sfârșit atât de repede?
Într-o conferință de presă, Mocanu ruga comuniștii să-l lase pe Lupu să vină la el. Se zvonește că, în viitorul apropiat, Mocanu va adera la PPCD. La fel de zvonește că Lupu va merge în alegeri pe listele PPCD-ului. Se observă deja o ”solidarizare” cu Iurie Roșca. Cum oare ar arăta trio-ul Lupu-Roșca-Mocanu, trio-ul celor lipsiți de scrupule?

9 comentarii:

Sawyer spunea...

Acest Mocanu e unul dintre cele mai josnice specimene din politica noastră, să ajungi să-ți bagi copii în pușcărie doar pt ați face rating eletoral este de-a dreptul jalnic. Mă întreb dacă copii săi știu sau nu pt ce stau ei la pușcărie.

Anonim spunea...

tu nu poti auzi sau te faci, sau nu ai auzit commentul lu mocanu vizavi de articolul aparut, el scrie altii le pun pe blog. tu esti femeia verde la cap

Anonim spunea...

ei hai...lasa sa fie verde la cap...principalul ca nu e rosie la cap ca mocanu si ceilalti lideri pretinsi democrati...

Anonim spunea...

apropo, aparuti peste noapte:Mocanu, tarlev, petrache

socolenco spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
socolenco spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Mamă dragă cîtă critică, mai multă decît semnele interogative ? din articol.

Mi e pare că unii sunt mai agitați ca Mocanu acuma!

Fiercare apărut peste noapte o să fie răsplătit după eforturi, să lăsăm obectivitatea și să faceți ceva singuri, nu numai să criticați.

Cele Bune!

Anonim spunea...

investigatiile tale sunt chiar de prisos.

Anonim spunea...

Anonim, nu am făcut nici o investigație care aș putea să o consider de prisos, mai bine ai privi lucrurile din altă prizmă de idei!

Cele bune!